open-navfaktor-logo
search
Raspisat će konkurs
MUP KS će primati nove radnike, očekuju gužve na izdavanju pasoša na ljeto
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo trenutno se intenzivno radi na osmišljavanju najefikasnijih načina da predvidimo i preduprijedimo moguće gužve za izdavanje pasoša i ostalih ličnih dokumenata, do kojih dolazi u ljetnim mjesecima, kazao je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.
24.03.2022. u 13:21
get url
text

- Sada testno radimo na tome da se zahtjevi za izdavanje, ali i podizanje pojedinih ličnih dokumenata vrše na lokacijama predaje zahtjeva, a ne u zgradi MUP-a u Novom Sarajevu. Vjerujemo da bi to bio put koji bi mogao riješiti probleme ljetnih gužvi pred šalterima. Pogotovo zato što ćemo ove godine imati situaciju da će veliki broj dokumenata istjecati, s obzirom na desetogodišnje rokove važenja pa i zbog toga očekujemo gužve – naveo je Katica.

Katica je naveo i kako im nedostaje uposlenika na određenim pozicijama.

- S obzirom na to da je veliki broj uposlenika MUP-a otišao u zasluženu penziju i da je došlo do upražnjavanja određenog broja radnih mjesta, Vlada KS izašla je našem zahtjevu ususret i raspisat ćemo konkurs za popunjavanje tih mjesta jer ne možemo bez ljudskih resursa ništa planirati – zaključio je ministar Katica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.