open-navfaktor-logo
search
Za veću sigurnost
MUP KS raspisao konkurs za prijem 200 policajaca
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni konkurs za prijem 200 policijskih službenika, sa početnim činom "policajac", koji će ostati otvoren 30 dana.
31.05.2021. u 14:49
get url
text

- Ovo je važan dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Imati ćemo 200 novih policijskih službenika da se brinu o sigurnosti građana. Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala - istakao je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica.

Ministar je naglasio da je MUP KS već dugo vremena kadrovski potkapacitiran, a raspoložive policijske snage preopterećene dodatnim obimom posla usljed pandemije koronavirusa i migrantske krize, saopćeno je Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Posljednji prijem policijskih službenika je bio u 2017. godini.

- Oko 350 policijskih službenika nedostaje trenutno po pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Situaciju dodatno otežava i pandemija, jer je veliki broj naših službenika bio van stroja usljed oboljenja od COVID 19. Ovim novim prijemom situacija će se značajno poboljšati -  istakao je ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.