open-navfaktor-logo
search
Na različitim lokacijama
MUP RS-a najavio dvije vježbe za petak; Komšić: To je provokacija s ciljem proizvodnje konflikta
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić upoznao je danas specijalnog izaslanika predsjednika SAD-a Gabriela Escobara o policijskoj vježbi koju je za petak, 22. oktobra najavio MUP RS-a.
21.10.2021. u 20:55
get url
text

Komšić je istakao da u vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS-a, te da je jasno kako riječ o još jednom provokativnom potezu s ciljem proizvodnje konflikta, saopćio je danas Komšićev Kabinet.

Iz MUP-a RS-a najavili su za petak, 22. oktobra, dvije taktičko-pokazne vježbe "Mrkonjić Grad 2021" i "Jahorina 2021" koje će se održavati istovremeno na dvije različite lokacije.

- U 12 sati u mjestu Donji Baraći, u krugu preduzeća "Dragiša komerc" kod Mrkonjić Grada policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a RS-a i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor izvest će vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji - saopćili su danas iz MUP-a RS-a i dodali:

- U 12 sati na Jahorini (u blizini hotela "Dva javora") policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a RS-a i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvest će vježbu sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar "Jahorina".

Naveli su da će novinarske ekipe imati priliku da zabilježe obje vježbe na pomenutim lokacijama, kaoi da su planirane izjave za novinare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.