open-navfaktor-logo
search
Održan kolegij
MUP RS-a poziva građane da prijave saznanja o mogućim sigurnosnim prijetnjama
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a poziva građane da prijave bilo kakvo saznanje o eventualnim mogućim situacijama koje bi mogle postati sigurnosne prijetnje, kako bi se na iste pravovremeno reagovalo.
05.05.2023. u 12:37
get url
text

- Ove informacije mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 122 ili u policijskoj stanici - navodi se u saopćenju iz MUP RS-a nakon što je ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan održao vanredni kolegij povodom realizacije zaključaka sa jučerašnje prve vanredne sjednice Vlade RS-a, a koji su u nadležnosti Ministarstva.

Kolegiju su prisustvovali direktor policije RS-a Siniša Kostrešević i načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu.

- Na kolegiju je analizirana problematika koja je u vezi sa tragičnim događajima u Srbiji, a odnosi se na Republiku Srpsku, kao i same aktivnosti MUP-a na tom polju - navodi se u saopćenju.

Na kolegiju je donesen zaključak o formiranju radne grupe koja će napraviti konkretan akcioni plan i biti zadužena za realizaciju, a tiče se aktivnosti policijskih službenika u školama, ali i aktivnosti koje se odnose na kontrolu držanja i nošenja oružja.

- Samo zajedničkim koordinisanim djelovanjem sa nadležnim institucijama, ali i roditeljima i učenicima može se uspješno preventivno djelovati - navode iz MUP-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.