open-navfaktor-logo
search
Slijedi kupovina
MUP TK ide u velike investicije: Policija u Tuzli i Živinicama dobit će nove zgrade, poznate i lokacije
Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost i izdvojila 900 hiljada maraka za kupovinu zemljišta na kojem bi se trebala graditi zgrada Policijske uprave (PU) Živinice. Riječ je o parceli u vlasništvu nekadašnjeg privrednog giganta, Fabrike namještaja "Konjuh", koja je sada u stečaju.
20.04.2023. u 19:27
get url
text
Pripadnici MUP-a TK
Pripadnici MUP-a TK

- Prije nego krenemo u postupak kupovine trebana nam još saglasnost Skupštine TK, jer po Ustavu, Skupština raspolaže imovinom kantona. Nakon toga, možemo učestvovati u usmenoj licitaciji, zakazanoj za 27. april u firmi "Konjuh" - kaže Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK.

U javnoj licitaciji za zemljište, olakšavajuća okolnost za MUP TK je to što je, po regulacionom planu koje je donijelo Gradsko vijeće Živinica, ova parcela označena kao zgrada MUP-a TK odnosno PU Živinice.

- Neki investitor može ponuditi više od nas, ali mora biti svjestan da tu može graditi samo policijsku zgradu. Namjena parcele je utvrđena - ističe Mehanović.

Pored gradnje zgrade PU Živinice, PU Tuzla i Policijska stanica Centar u Tuzli, trebali bi dobiti novi objekat na mjestu nikada završene zgrade Tužilaštva TK.

S obzirom da je izmještanjem Općinskog suda, Tužilaštvo TK dobilo potreban prostor, njihova nezavršena zgrada u centru Tuzle, postat će predmet razmjene između izvršne i zakonodavne vlasti.

- Napravit ćemo sporazum po kojem ćemo preuzeti zgradu Tužilaštva TK u centru Tuzle, a TK će se obavezati da izgradu zgradu Općinskog suda u Živinicama - pojašnjava ministar Mehanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.