open-navfaktor-logo
search
Nastavljeno suđenje
Muris Gadžun na insistiranje advokata čega se može sjetiti: Mogu se sjetiti da mi je dijete pod zemljom
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište na kojem je svjedočio Muris Gadžun, otac preminule dvoipogodišnje Džene, na suđenju ljekarima koji su optuženi da su skrivili smrt djevojčice.
22.02.2024. u 13:17
get url
text

VEZANI TEKST - Dženin otac prije nego što mu je pozlilo u sudnici: Brzom poštom dobili smo njenu dekicu, čizmice, cucu...

Za Dženinu smrt sudi se anesteziologu Suadu Rožajcu, te doktoricama oftalmolozima Nini Jovanović i Jasmini Halimić-Alajbegović. Rožajac se tereti za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, dok su doktorice optužene za zloupotrebu položaja.

Nakon što je prethodno ročište bilo prekinuto jer je Dženinom ocu Murisu pozlilo za govornicom za vrijeme unakrsnog ispitivanja od advokata odbrane optuženih ljekara, danas se nastavilo sa ispitivanjem ovog svjedoka.

Alen Nakić, advokat prvooptuženog Rožajca, nije imao više pitanja za Dženinog oca te je ispitivanje nastavio branilac Nine Jovanović Damir Koldžo.

On je na početku konstatovao kako nije adekvatno pripremljen, te "da mu je onemogućeno da pruži adekvatnu odbranu Jovanović, s obzirom na to da ga Sud nije obavijestio da li će danas svoje svjedočenje nastaviti Dženin otac ili Jasmina i Benjamin Bejtović".

Koldžo je postavljao danas pitanja o zdravlju preminule djevojčice, ljekarskim pregledima, vakcinaciji, nalazima, prepiskama sa Ninom Jovanović...

I na današnjem ročištu Muris je bio vidno potresen. Na dio postavljenih pitanja naveo je kako se "ne sjeća", na šta ga je Koldžo jednom prilikom upitao:

- Čega možete da se sjetitie?

- Mogu se sjetiti da mi je dijete pod zemljom - odgovorio mu je Muris. 

Na današnjem ročištu, osim Koldže, niko nije imao pitanja za Murisa čime je njegovo svjedočenje završeno. 

Naredno ročište zakazano je za 29. februar u 10 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.