open-navfaktor-logo
search
Zastupnici u Skupštini USK
Musić i Sejarić: Osuđujemo nacionalističke ispade na Laništu, privedite odgovornog
Nakon što je izvjesni Drago Tendžerić iz Bosanske Gradiške, fotografirao pored natpisa Masovne grobnice Lanište I u kojoj je pronađeno 188 Bošnjaka, pri tome podignuvši tri prsta i otkrivajući leđa na kojima su istetovirani četnički zločinci Draža Mihailović i Momčilo Đujić, oglasili su se zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona Jasmin Musić i Azhar Sejarić.
22.01.2023. u 20:53
get url
text

VEZANI TEKST - Fotografisao se pored natpisa masovne grobnice Lanište sa tri prsta i istetoviranim četničkim zločincima

- Nakon objave nacionalističkih i fašističkih poruka sa Laništa, mjesta na kojem su počinjeni najmorbidniji ratni zločini, od strane izvjesnog Drage Tendžerića, kao izabrani zastupnici iz općine Ključ na prvom mjestu želimo iskazati naše suosjećanje i duboko poštovanje prema porodicama 188 žrtava bačenih u masovnu grobnicu Lanište, koja je ovaj put poslužila kao inspiracija za promoviranje ideja četničkih zločinaca - navode u zajedničkom saopćenju Musić i Sejarić.

Ratni zločini, genocidna namjera, etničko čišćenje su karakteristike srpske vlasti tokom okupacije teritorije naše općine u periodu od 1992. do 1995. godine, navode oni i dodaju da "građani Ključa neće dozvoliti da ta istina, potvrđena i na međunarodnim sudskim instancama bude zamijenjena bilo kakvim mitovima i lažima".

- Pozivamo nadležne pravosudne i policijske organe, u prvom redu Tužilaštvo, da pravovremenim reagovanjem, privođenjem odgovornog lica te adekvatnim kaznama pošalju više nego jasnu poruku nulte tolerancije nacional-fašističkim i šovinističkim provokacijama - zaključili su u saopćenju Azhar Sejarić i Azhar Sejarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.