open-navfaktor-logo
search
O Vučićevim vakcinama
Musić: Konaković najglasniji kritičar, a zbog njegovih kadrova građani u USK ne mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu
Nije mi lako gledati kako nam Aleksandar Vučić donira vakcine, ali mi je još teže gledati da je u kritikama od jutros najglasniji Dino Konaković, čiji kadrovi u Unsko-sanskom kantonu nisu u stanju usvojiti ni odluku o visini premije zdravstvenog osiguranja za tekuću godinu, zbog čega je otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite za građane našeg kantona. 
02.03.2021. u 15:26
get url
text

Takvu situaciju nismo imali nikad u historiji kantona, kaže Jasmin Musić, šef Kluba SDA u Skupštini USK.

Po njegovim riječima, put je jednostavan: Odluka Upravnog odbora ZZO (koji u trenutnoj raspodjeli vlasti USK pripada Narodu i Pravdi, čiji je i direktor ove ustanove) se upućuje Ministarstvu zdravstva, Ministarstvo na Vladu, Vlada na Skupštinu. Nema HDZ-a, SNSD-a, preklapanja nadležnosti, ministarstava, specijaliziranih agencija čije je mišljenje potrebno itd.

- Da biste mogli govoriti o visokoj politici i nečijoj sposobnosti ili nesposobnosti, morate pokazati da znate upravljati sistemom tamo gdje ste preuzeli odgovornost. Dok god ne možete riješiti formalno pitanje kakvo je premija na kantonalnom nivou, narod ne vjeruje da biste mogli riješiti problem nabavke vakcina na državnom nivou - rekao je Musić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.