open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanka
Musić, Ružnić i Zulić potpisali sporazum: "Stabilnost za Krajinu koja već dugo vapi za kvalitetnom vlašću"
Nakon što je večeras u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu potpisan sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu predstavnicima medijima obratili su se Jasmin Musić, zastupnik SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona i predsjednik Kantonalnog odbora SDA u USK, i Mustafa Ružnić (NES), premijer USK.
13.03.2023. u 18:51
get url
text

Upravo su njih dvojica, uz predsjednika Kantonalnog odbora DF-a Unsko-sanskog kantona Almira Zulića, potpisali spomenuti sporazum.

- Mi smo na sastanku u Predsjedništvu BiH u prisustvu predsjednika Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine, potpisali sporazum o uspostavi vlasti u USK. Dio te vlastoi će biti i Stranka za BiH u USK čiji će predsjednik staviti naknadno svoj potpis. U ovom momentu niko nije bio iz Stranke za BiH. U Bosanskoj krajini smo postigli sporazum i prihvatili su da budu dio parlamentarne većine na ovaj način, i stavit će svoj potpis naknadno - pojasnio je Musić.

FOTO: AJDIN COCALIĆ

Poručio je da je potpisani sporazum "poruka stabilnosti USK koji već dugo vapi za jednom kvalitetnijom podrškom Vlade u Skupštini kantona".

- Ovo je dvotrećinska većina u Skupštini koja će sigurno dati stabilnost i zamah kako u radu izvršne tako i zakonodavne vlasti u USK - istakao je Musić.

Ružnić je poručio da su konačno dobili stabilan koalicioni kapacitet da Krajina bude stabilna.

- Drago mi je da nakon dugog niza godina koliko je Krajina imala problema sa stabilnošću i sa zakonodavnom i izvršnom vlašću, evo danas jedan stabilan koalicioni kapacitet - dodao je Ružnić.

FOTO: AJDIN COCALIĆ

Na novinarsko pitanje da je bilo u planu da koaliciju formiraju sa SDP -om i NIP-om, Ružnić je odgovorio: 

- Pet mjeseci smo pokušali da uredimo neke stvari ali su pokazali da nemaju interes kada je u pitanju kanton, kada je u pitanju država, već razmišljaju samo o ličnim interesima. Ne mogu oni koji imaju 100 - 200 glasova upravljati kantonom. Ovaj koalicioni kapacitet ima zajedno oko 60.000 glasova - odgovorio je Ružnić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.