open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u USK
Musić: U Bihaću morali mijenjati sistematizacije da bi sa Bećirovićem imao ko šetati
Jasmin Musić, predsjednik Kantonalne organizacije SDA USK i zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona, komentirao je posljednje izmjene sistematizacije u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK i pojasnio kakve to veze ima sa sutrašnjim dolaskom Denisa Bećirovića u Bihać.
28.07.2022. u 12:30
get url
text

Musićevu reakciju objavljenu na njegovoj Facebook stranici prenosimo u cijelosti:

Bez sistematizacije radnih mjesta u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK nema ni šetnje sa kandidatom "opozicije" za Predsjedništvo BiH.

Za dobrodošlicu Denisu Bećiroviću u Bihać kantonalna vladajuća struktura uradila je dvije stvari:

- jučer je Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja usvojio odluku o novoj sistematizaciji radnih mjesta,

- danas je Vlada Unsko-sanskog kantona na navedene izmjene dala saglasnost.

Dok vlast sprečava zapošljavanje u pandemiji dokazanih zdravstvenih radnika u Kantonalnu bolnicu, istovremeno ohrabruje i omogućava ispunjavanje političkih želja (zapošljavanje i napredovanje) svojim poslušnicima na račun zdravstvenih osiguranika Unsko-sanskog kantona.

Sve to nijemo posmatra nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu USK-oni su tu samo da discipliniraju nas iz SDA.

Postavlja se pitanje, da li bi sa Denisom imao ko sutra šetati da sistematizacija radnih mjesta u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK nije danas usvojena? Toliko o "opoziciji" okupljenoj oko Bećirovića, naveo je Musić na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.