open-navfaktor-logo
search
Oglasio se MUP KS
Muškarac koji je ispisao prijeteće poruke na vratima stana u Sarajevu smješten u Jagomir
Sarajevska policija oglasila se o slučaju ispisivanja uvredljivih i prijetećih poruka ispod božićnog vijenca na vratima stana katoličke porodice u Sarajevu.
15.12.2021. u 10:15
get url
text

Kako se navodi u zvaničnoj informaciji MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je Prvoj policijskoj upravi je jučer u 7.45 prijavljen slučaj, izašli su na mjesto događaja u ulici Isevića Sokak u Starom Gradu i obavili uviđaj.

- Pregledom mjesta događaja, kao i dijela navedene ulice uočeno je više ispisanih raznih poruka sličnog prijetećeg sadržaja. Radeći na rasvjetljvanju pomenutog događaja, policijski službenici su identifikovali osobu koja je osumnjičena za izvršenje krivičnog djela, a radi se o E. B., rođen 1989. godine u Sarajevu - naveli su iz MUP-a KS.

Iz MUP-a su dodali da su također i u stanu osumnjičenog na više mjesta uočene ispisane razne poruke i crteži.

- Po nalogu postupajućeg tužioca on je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo iz člana 163. stav 1. KZ F BiH - izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. U pratnji medicinskih radnika, kao i socijalnog radnika smješten je na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu Jagomir u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.