open-navfaktor-logo
search
Nakon krim-obrade
Muškarac koji je poslao prijeteće pismo Edinu Forti pušten na slobodu
Muškarac koji je uhapšen jučer u Vitezu zbog sumnje da je poslao prijeteće pismo premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti, nakon krim-obrade u policiji pušten je na slobodu. 
02.12.2022. u 14:33
get url
text

- Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade pušten, budući da nema osnova za njegovo dalje zadržavanje. Predmet ide u redovnu proceduru - potvrdila je Faktoru glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

MUP Kantona Sarajevo saopćio je sinoć da su iz Vlade Kantona Sarajevo jučer obaviješteni da su primili pismo prijetećeg sadržaja upućeno kantonalnom premijeru i njegovoj porodici. 

VEZANI TEKST - Uhapšen muškarac zbog prijetnji Edinu Forti

Dežurna tužiteljica Tužilaštva KS okarakterisala je to kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a radeći na rasvjetljavanju slučaja pripadnici MUP-a KS u saradnji sa policijom iz Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, identifikovali su osumnjičenog E. Đ. (1955) i uhapsili ga u mjestu Preočica kod Viteza, gdje je nastanjen.

Prilikom pretresa njegove kuće i vozila policija je pronašla i oduzela automatsku pušku sa pripadajuća dva okvira i municijom, papir formata A4 sa ispisanim prijetećim sadržajem i jedan mobilni telefon. 

Iz policije i Tužilaštva nisu saopćili sadržaj pisma, a nisu poznati ni motivi uhapšenog muškarca za ovaj postupak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.