open-navfaktor-logo
search
Jeste li svjesni
Mustafa Cerić: Šest pitanja za Konakovića, Efendića, Ogreševića i Kasumovića
Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini komentirao je aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.
01.04.2023. u 14:46
get url
text

On je na Facebooku objavio nešto duži post, u kojem se, između ostalog, javno obratio četverici političara, liderima NiP-a, SBiH-a, NES-a i BHIKF-a. 

- Nisam vas dosada prozivao, ali danas vas, u lijepom ramazanu, moram prozvati imenom i prezimenom: Elmedine Konakoviću, Semire Efendiću, Nermine Ogreševiću i Fuade Kasumoviću (Nermin Nikšić i Edin Forto su izgubljeni slučajevi), da vas pitam onako ljudski, bratski i bosanski jer još uvijek vjerujem da imate dobre namjere. No, ne zaboravite: - Put do Džehennema popločan je dobrim namjerama.

Da vas pitam:

- Mislite li, zaista, da ste vi - podijeljeni ličnim interesima, ali ujedinjeni u pohlepi za vlašću - pametniji, sposobniji, lukaviji i vještiji od rahmetli Alije naspram srpsko-hrvatskog udruženog antibosanskog poduhvata o podjeli Bosne? Ja mislim da niste.

- Shvaćate li da vas čeka neminovan Čovićev (čitaj zagrebački) zahtjev da u ime Bošnjaka potpišete reinkarnaciju "Hrvatske Republike Herceg-Bosne", koju je Franjo Tuđman svojim potpisom ukinuo zahvaljujući Alijinoj političkoj mudrosti i vještini? Ja mislim da vi, zbog svoje naivnosti i pohlepe, to ne shvaćate!

- Pitate li se ovih dana kako ćete hodati Bosnom i Sarajevom nakon što vam bude jasno da je Christian Schmidt došao u Bosnu da preuzme ključeve grada Sarajeva od Seida Bajramovića kao što su španjolski kralj Ferdinand i španjolska kraljica Izabella preuzeli ključeve od grada Kordobe? Ja mislim da vi niste svjesni toga. Dakako, bit će nam svima kasno kad vi to shvatite i kad budete plakali kao žene za onim što ste morali braniti kao muškarci!

- Uz sve opravdane i neopravdane primjedbe na dosadašnju dominantnu vlast SDA, vjerujete li, zaista, da će vaša rasklimana koalicijska vlast na nivou bosanske države i entiteta Federacije spasiti Bosnu od Dodikovog iredentizma i Čovićevog aparthejda bez strateški osmišljenog ujedinjenog bosanskog fronta protive antibosanske politike iz Beograda i Zagreba? Ja mislim da neće!

- Vidite li vi da ste podobni za takozvanu međunarodnu zajednicu samo zato što se ne protivite već viđenoj politici međunarodne zajednice koja je gledala 1.425 dana okupaciju Sarajeva i koja je dopustila da se u proklamovanoj "zaštićenoj zoni" Srebrenica od strane Vijeća sigurnosti UN-a dogodi genocida nad Bošnjacima – muslimanima? Ja mislim da vi to ne vidite!

- Jeste li svjesni da vi svojim podaničkim ustupcima Čovićevom HDZ-u i Dodikovom SNSD-u rizikujete da naša zemlja definitivno izgubi svoj građanski identitet a naš narod da izgubi svoje legitimno mjesto pod bosanskim suncem? Ja mislim da vi niste svjesni toga!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.