open-navfaktor-logo
search
Olimpijske planine
Na Bjelašnici sezona završena 15. aprila, na Jahorini skijanje i za 1. maj
Ponovni snijeg u aprilu iznenadio je građane u našoj zemlji.
20.04.2022. u 12:17
get url
text

Snijeg intenzivno pada i na planinama u BiH, što je obradovalo ljubitelje zimskih sportova, ali na njihovu žalost on ne znači da će biti produžena sezona na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici.

- Nove padavine nisu dovoljne za pokretanje sezone, koja je zvanično završena 15. aprila – kratko je za Faktor rekao Jasmin Mehić, direktor Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84.

Za razliku od Bjelašnice na Jahorini će skijaši i narednih sedmica moći uživati u zimskim sportovima.

- Nove snježne padavine doprinijele su predivnom osjećaju koji odlično pripremljene staze za skijanje omogućavaju svakom skijašu, kojima su na raspolaganju gondola Poljice, kao i ski vrtić Poljice. Istoimena staza je zaista besprijekorna, kako za početnike, tako i one napredne u skijanju. Tokom proteklih 145 skijaških dana povjerenje Olimpijskom centru Jahorina pružilo je više od 415.000 skijaša, koji su napravili čak 4.040.000 prolaza na instalacijama vertikalnog transporta, što ne samo da predstavlja historijski rezultat za poslovanje ovog privrednog društva, no i ogromnu čast, na čemu je Olimpijski centar Jahorina beskrajno zahvalan. Tim povodom, Olimpijski centar Jahorina organizovao je za svoje skijaše posljednji promo period u nizu njihovog velikog broja, a ovog puta, u pitanju je promo period pod nazivom "Feel the Lifetime Thrill", koji je aktuelan u toku prazničnih dana. Sezona će sigurno trajati do prvomajskih praznika, a vjerovatno i duže ako bude uslova – rekli su za Faktor iz Olimpijskog centra Jahorina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.