open-navfaktor-logo
search
Skijalište ipak radi
Na Bjelašnicu pristigli prvi skijaši
Iako je jučer prvobitno plasirane informacije da skijalište na Bjelašnici neće raditi do daljnjeg, jutros je iz ZOI 84 stigla još jedan potvrda da je u funkciji
29.12.2019. u 10:42
get url
text
Bjelašnica
Bjelašnica

Na olimpijskoj Bjelašnici pada snijeg i do sada je dostigao visinu od 22 centimetra što je dovoljno za skijanje. Iz JP ZOI 84 podsjećaju da od jutros na Bjelašnci, od osam sati, radi lift K1, koji je biti otvoren do 16 sati, a zatim će biti na usluzi ljubiteljima noćnog skijanja od 18:30 do 21 sat.

Ovim informacija objavljenim na svojoj Facebook stranici ZOI 84 još jednom potvrđuju da skijalište na Bjelašnici radi, mada su jučer u poslijepodnevnim satima obavijestili da skijalište neće raditi do daljnjeg. Potom su se predomislili pa objavili da će danas ipak raditi. Naime, jučer nisu precizirali razloge zašto skijalište ne bi trebalo raditi, samo su kazali da je riječ o tehničkim problemima. Očigledno je da su oni otklonjeni.

Jahorina 

Na Jahorini u pogonu za skijaše je nova kabinska gondola kao i lift sidro Poljice i dječiji grad Poljice. Staza Ogorjelica se osnježava i priprema te će biti dostupna skijašima čim se stvore neophodni uvjeti.

Podsjećamo, ljubitelji skijanja danas na Igmanu imaju "na usluzi" dva baby lifta, kao i dvosjednu žičaru, koji će raditi do 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.