open-navfaktor-logo
search
Alipašino Polje
Na godišnjicu ubistva policajaca Adisa i Davora bit će otkriven spomenik, evo kako izgleda
Adis i Davor ubijeni su u rano jutro 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Njihovo ubistvo i dalje je neriješeno, a istraga je, po svemu sudeći, zapela u ćorsokak
24.10.2019. u 19:11
get url
text

Na prvu godišnjicu brutalnog ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, bit će otkriven spomenik na mjestu njihove pogibije na Alipašinom polju.

Isti dan bit će održana i Prvi memorijalni turnir Adis i Davor na kojem učestvuje 26 ekipa. Riječ je o policijskim agencijama iz cijele Bosne i Hercegovine.

Članovima porodica bit će uručene "Zlatne policijske značke" koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Podsjećamo, Adis i Davor ubijeni su u rano jutro 26. oktobra prošle godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.

Bili su iskusni policajci, za koje su njihove kolege iz MUP-a KS kazale da su bili časni, odgovorni i profesionalni policajci.

Obojica su više puta pohvaljivani od komesara i ministra unutrašnjih poslova.

Ubistvo policajaca i dalje je neriješeno, a istraga je, po svemu sudeći, zapela u ćorsokak.

Zbog sumnje da su učestvovali u likvidaciji dvojice policajaca u pritvoru su bili Srećko Trifković i Miloš Obradov, članovi automafije sa Pala. Obojica su nakon isteka devet mjeseci, a bez da je donešena tužilačka odluka u ovom slučaju, pušteni iz pritvora.

Istovremeno, preuzeo ih je MUP RS-a, koji ih sumnjiči za ubistvo Damira Ostojića Šijana u Banjoj Luci, te su smješteni u pritvor na Tunjicama.

Osim njih dvojice, u vezu s ubistvom dovodio se i Nedeljko Lizdek, koji je u pritvoru zbog drugog krivičnog djela.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo nedavno je ponovo formiralo tim koji čine kantonalni tužioci i pripadnici MUP-a KS i SIPA-e, a koji ima zadatak da ponovo "prečešlja" sve tragove u ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.