open-navfaktor-logo
search
Kod Vječne vatre
Na inicijativu premijera Forte u centru Sarajeva postavljena velika zastava EU-a
Na inicijativu premijera Kantona Sarajeva Edina Forte, a u saradnji sa Gradskom upravom, danas je na zgradu kod Vječne vatre postavljena zastava Evropske unije.   
15.12.2022. u 15:21
get url
text

Isticanjem zastave dimenzija 12 x 6 metara na jednoj od najprometnijih lokacija u centru Sarajeva kantonalna i gradska vlast simbolično dočekuje odluku o dobijanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.   

Premijer Forto ovom prilikom potvrdio je snažnu opredjeljenost i nastavak angažmana Vlade Kantona Sarajevo na reformskim procesima u skladu s modernim evropskim praksama.   

- Kanton Sarajevo i do sada je bio predvodnik brojnih reformskih procesa po uzoru na evropske zemlje, a dugo očekivani pomak u evropskim integracijama će nam biti dodatni vjetar u leđa i dodatna motivacija da još snažnije radimo kako bi građanima osigurali standard života približan onome u Evropskoj uniji - poručio je Forto.   

Izrazio je zadovoljstvo da se u krugovima međunarodne zajednice upravo Kanton Sarajevo spominje kao pozitivan primjer napretka te da i druge sredine u BiH, uz nesebičnu pomoć KS, preuzimaju stečena iskustva, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.