open-navfaktor-logo
search
Zimski sportovi
Na Jahorini ponovo poskupile cijene ski karata, na Bjelašnici i Igmanu bit će poznate krajem oktobra
I ove godine skijanje na planinama u Bosni i Hercegovini, prema svemu sudeći, bit će skuplje nego prošle sezone.
13.09.2022. u 13:23
get url
text

Nažalost, zbog poskupljenja, u skijanju može uživati sve manje Bosanaca i Hercegovaca.

Naime, Olimpijski centar Jahorina nastavlja s tradicijom poskupljenja svojih usluga. Tako su dnevne ski karte za odrasle prošle godine iznosile 50 KM za pred i post sezonu, 55 KM u toku srednje sezone i 60 KM u jeku sezone.

Ove godine cijene su navedene u eurima, a pretvorene u konvertibilne marke one iznose: 61,44 za predsezonu, 66, 32 u srednjoj sezoni, dok će u piku sezone odrasli morati izdvojiti 72,17 KM za dnevnu kartu.

Povećanje je primjetno i za dvodnevne, kao i višednevne karte i za dnevno-noćne kombinacije. I sezonske karte su skuplje. Dok je u jeku sezone 2021/2022. njihova cijena iznosila od 470 do 1.700 KM, ove godine koštaju od 669 KM do 1749.55 KM.

 

U ZOI 84, koji brinu o olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, još nisu formirali cijene. Kako nam je rekao diektor Jasmin Mehić, oprezni su zbog cijene električne energije za koju se najavljuje poskupljenje.

- Cijena električne energije diktirat će i cijenu ski karata. Nema potrebe da žurimo. Cijene će biti poznate krajem oktobra – kaže za Faktor Jasmin Mehić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.