open-navfaktor-logo
search
Premijer iz snova
Na kitarata Vasko Žabata, drugi dio: Forto svira na klaviru dok 22.000 radnika najavljuje blokadu KS
Radnici u Kantonu Sarajevo, njih 22.000, najavili su za 23. januar jednosatni štrajk upozorenja jer Vlada KS nije udovoljila zahtjevu Koordinacije sindikata da im se u 2023. godini plaće povećaju u neto iznosu od 120 KM. Iz sindikata su najavljivali i mogućnost potpune blokade Kantona Sarajevo.
29.12.2022. u 11:14
get url
text

VEZANI TEKST - Na kitarata Vasko Žabata: Pogledajte kako Forto svira i pjeva

I dok se radnički problemi, ali i problemi građana u KS gomilaju i niko ih ne rješava, premijer Edin Forto odlučio je, šta drugo, nego zasvirati. 

Na društvenim je mrežama objavio video iz Narodnog pozorišta u Sarajevu, na kojem se vidi i čuje kako svira klavir. Forto je nedavno zasvirao i zapjevao stranačku pjesmu, ali na gitari. 

- U tvornici Steinway&Sons renomirani pijanista Ruben Dalibaltayan, u prisustvu direktora Sarajevske filharmonije Vedrana Tucea, odabrao je jedan od sedam ponuđenih primjeraka, koji najviše odgovara našoj filharmoniji. Sarajevska filharmonija dobila je najljepši novogodišnji poklon - novi koncertni klavir! Prvi put u 100 godina postojanja naša filharmonija ima klavir najbolje kvalitete. Ulaganje u kulturnu infrastrukturu prioritet je svih prioriteta i tako mora biti ako želimo imati budućnost - napisao je Forto. 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.