open-navfaktor-logo
search
Općina Novi Grad
Na mjestu nekadašnje pijace u Švrakinom Selu gradit će se poslovno-prodajni centar
U naselju Švrakino Selo na mjestu nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića bb gradit će se poslovno-prodajni centar Penny Plus.
01.08.2022. u 12:11
get url
text
Općina Novi Grad
Općina Novi Grad

Općina Novi Grad Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost investitoru Penny Plus na ovom lokalitetu. Vrijednost investicionih radova je oko 11 miliona maraka, a realizacijom ovog objekta bit će osigurno oko 40-ak novih radnih mjesta. Objekat će biti izgrađen na dva sprata, ukupne površine 5.500 metara kvadratnih.

Što se tiče sadržaja poslovno-prodajnog centra Penny Plus u podrumskoj i suterenskoj etaži predviđena je garaža sa 58 parking mjesta zajedno sa skladišnim prostorom. Prizemna etaža predviđena je kao prostor za prodaju sa zelenom pijacom, dok će se na dvospratnim dijelovima nalaziti poslovni prostori i prostori uslužnih djelatnosti.

Objekat nekadašnje pijace godinama je bio odlagalište otpada, predstavljao je ruglo ovog naselja, kao i opasnost po zdravlje i sigurnost stanovnika naselja Švrakino Selo. Firma Penny Plus je nakon rušenja devastiranih objekata uspjela riješiti većinu imovinsko-pravnih odnosa, te postati vlasnik zemljišta koje je u malim parcelama bilo privatno vlasništvo, te se obratila Općini za izgradnju objekta.

Izgradnjom ovog objekta, naselje Švrakino Selo koje je izgrađeno davno i sastoji se od starog dijela zgrada i novog padinskog dijela gdje se nalaze individualni stambeni objekti, nema nijedan objekat ovakvog tipa i samim tim će ova izgradnja doprinijeti kvaliteti života stanovnika ovog naselja, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.