open-navfaktor-logo
search
Saradnja ministarstava
Na novoj web stranici sve informacije o COVID-19 u Bosni i Hercegovini
Pandemija COVID-19 suočila je vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini sa jedinstvenim nizom izazova koji su ukazali na nedostatak multisektorskog pristupa pri upravljanju katastrofama.
22.12.2020. u 16:15
get url
text

U cilju prevazilaženja nedostataka, kroz saradnju Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i uz tehničku i finansijsku podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) uspostavljena je web stranica koja pruža objedinjene informacije vezane za COVID-19 pandemiju.

Na web stranici https://covid19.msb.gov.ba dostupan je interaktivni pregled broja COVID-19 zaraženih, testiranih, oporavljenih i umrlih osoba, informacije o graničnim prijelazima, upute za putovanja, donesene odluke na svim nivoima vlasti i aktuelnosti vezane za COVID-19.

Ova web stranica će se svakodnevno ažurirati sa aktuelnostima. Web stranica je uspostavljena na bazi međusektorske saradnje tri ministarstva i predstavlja važan segment kako bi javnost bila pravovremeno informisana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.