open-navfaktor-logo
search
Zbog sankcija SAD-a
Na Palama održan skup podrške Miloradu Dodiku, Košarac potpisao peticiju
Na Palama je održan skup podrške predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku i njegovoj porodici, a zbog sankcija koje su im u petak uvele Sjedinjene Američke Države. Na skupu je potpisivana peticija podrške. 
23.10.2023. u 13:30
get url
text

Skupu je prisustvovao i ministar vansjke trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac, koji je potpisao peticiju, javlja RTRS.

- Sankcije koje je američko ministarstvo finansija uvelo i djeci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ogledalo je američke nemoći - kažu okupljeni u Palama. 

Ministarstvo finansija SAD-a uvelo je nove sankcije za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Kako su ranije naveli iz ministarstva, sankcije su uvedene "proruskom nacionalističkom lideru bosanskih Srba" kao i drugim pojedincima i entitetima koje se dovode u vezu sa njim.

Na spisku ministarstva od 20. oktobra nalaze se i Gorica i Igor Dodik, sin i kćerka Milorada Dodika.

Pored njih na spisku se nalaze i restoran "Agape" u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija Agrovoće koja se dovodi u vezu sa Goricom, kao i kompanija Fruit Eco koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, ali i kompanija Global Liberty koja se dovode u vezu sa Igorom i Goricom.

- Uz finansijsku i političku podršku pojedinaca i kompanija koje su danas uvrštene na listu, Dodik je uključen u koruptivne aktivnosti koje mu omogućavaju ličnu finansijsku i političku stabilnost nauštrb građana BiH koji žive u Republici Srpskoj - rekao je podsekretar za borbu protiv terorizma i za finansijski obavještajni rad Ministarstva finansija Brian E. Nelson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.