open-navfaktor-logo
search
Učestvovalo 650 ljudi
Na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo održana utrka "Runway Night Run"
Utrka "Runway Night Run", u kojoj je učestvovalo 650 profesionalaca i rekreativaca, održana je sinoć na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
19.08.2021. u 08:33
get url
text

Prvo mjesto utrke na pet kilometara u muškoj kategoriji osvojio je Alija Imamović, drugo mjesto osvojio je Samir Halilović, a treće je zauzeo Berin Mušanović.

Kada je u pitanju ženska kategorija, na dionici od pet kilometara, prvo mjesto zauzela je Amela Trožić, druga je bila Alma Alijagić, a treće mjesto osvojila je Iryna Aniechkina-Janjić.

Internacionalna utrka održana je u organizaciji Udruženja "Marathon" Sarajevo  i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prvi put u historiji grada Sarajevo, trkači su imali priliku trčati na uzletnoj - sletnoj pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a nakon toga organizatoru su pripremili i After Run Party koji je predvodio dobro poznati DJ Mahir Beathouse.

Trku, koja je započela tačno u ponoć, otvorio je Ambasador Johann Sattler, šef delegacije Evropske Unije u BiH, a sam početak trke bio je označen vodenim pozdravom.

U svom obraćanju,  Sattler je naglasio da EU delegacija u BiH podržava ideju zdravog načina življenja i da mu je drago vidjeti ovako veliki broj ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Evrope i svijeta koji žive izreku "U zdravom tijelu zdrav duh2.

Za organizaciju ovakvog događaja neophodna je bila podrška Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a iz Uprave aerodroma su istakli da je ovo događaj putem kojeg smo poslali pozitivnu sliku ne samo sa aerodroma Sarajevo već i iz našeg glavnog grada i cijele Bosne i Hercegovine.

Organizacija događaja je bila izuzetno zahtjevna osobito zbog naglašenog sigurnosnog aspekta, ali je protekla u najboljem mogućem redu.

iz Udruženja "Marathon" Sarajevo navode da je u toku organizacija Vivia Run Festa Sarajevo, festivala trčanja, zabave i druženja koje će trajati od 17. do 19. septembra, a sastoji se od ukupno pet trka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.