open-navfaktor-logo
search
Projekti
Na šta je potrošeno pola miliona maraka za žičaru Igman - Hrasnica
Uloženo je 500.000 KM u uređenje gradskog građevinskog zemljišta  - put do Megare, uređenje korita, projektna dokumentacija, rečeno nam je u Općini Ilidža
26.09.2019. u 17:13
get url
text

Plan gradnje žičare Igman - Hrasnica "još je aktuelan", rečeno je Faktoru u Općini Ilidža, na upit šta je sa planovima o gradnji koji godinama stoje u ladicama.   

Taj projekt ponuđen je i potencijalnim investitorima putem Agencije za unapređenje investicija (FIPA), a u opisu stoji da je u njega već uloženo oko pola miliona maraka. Na upit u šta su ta sredstva uložena i ko je finansijer, iz Općine smo dobili sljedeći odgovor:

- Uloženo je 500.000 KM u uređenje gradskog građevinskog zemljišta  - put do Megare, uređenje korita, projektna dokumentacija – rečeno nam je u Općini.

Na pitanje da li se trenutno poduzimaju ikakve aktivnosti na sprovedbi projekta i postoje li indicije da bi u skorije vrijeme moglo doći do pomaka u realizaciji, iz Općine poručuju tek toliko da je "projekt i dalje aktuelan" te da je procjena troškova 30 miliona KM.

- Projekat nije zamišljen da se realizira budžetskim sredstvima, već putem drugih investitora na zakonom dozvoljen način (privatno-javno i dr.) – objašnjavaju u Općini Ilidža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.