open-navfaktor-logo
search
Rok tri mjeseca
Na ulazu u Hrasnicu radovi teku punom parom, u toku izgradnja većeg kružnog toka
U ilidžanskom naselju Hrasnica nastavljena je izgradnja saobraćajnice sa tramvajskim pojasom koji povezuje ovo naselje sa centrom Ilidže.
14.09.2020. u 10:02
get url
text

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020.godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 130 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz, saopćeno je iz općine Ilidža.

- Za izvođača radova izabrana je firma Mevludin Commerc d.o.o. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete povjereno je Testingelektru d.o.o. u iznosu 83.686,59KM. Početak izvođenja radova uslovljen je izmještanjem instalacija van tramvajskog i saobraćajnog pojasa. Izmještanje gasovoda (čeličnih i plastičnih cijevi sa katodnom zaštitom) urađen je sa Sarajevogasom. Izmještanje vodovodnih cijevi promjera 100, 200 i 400 milimetara radi KJKP Vodovod i kanalizacija - navodi se u saopćenju.

Trenutno se izvode radovi na izmještanju instalacija Elektrodistribucije i BH Telecoma.

Na terenu se radi široki iskop, zamjena materijala podtla, polaganje oborinske kanalizacije uz stalno preusmjeravanje saobraćaja.

Očekivani završetak svih radova je za tri mjeseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.