open-navfaktor-logo
search
Vremenske neprilike
Na ulazu u KS palo ogromno stablo, zajednički ga uklonili putnici
Na cestama širom Bosne i Hercegovine od nedjelje se otežano vozi zbog snijega koji neprestano pada.
27.02.2023. u 23:38
get url
text

Večeras je duže od sat saobraćaj bio obustavljen na dionici Tuzla - Sarajevo. Kod Nišića, na ulazu u Kanton Sarajevo, na cestu se srušilo ogromno stablo i spriječilo prohodnost vozila u oba smjera.

Policija je izašla na teren, a putnici su, zajedničkim snagama, uspjeli eliminisati prepreku na putu, zahvaljujući tome što je neko imao motorku, javljaju čitatelji Faktora.

Prema posljednjem izvještaju BIHAMK-a zabrana za teretna vozila zbog zimskih uvjeta za vožnju na snazi je na putevima od Tomislavgrada prema Posušju, Livnu i Šuici.

Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča (Rogoj), Priluka-Glamoč-Mlinište-Ključ, Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) Livno-Šuica-Kupres, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Turbe-Karanovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Gacko-Tjentište, kao i šire područje Romanije. Na ovim dionicama neophodno je korištenje lanaca za teretna vozila. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala.

Iz BiHAMK-a apeluju na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.