open-navfaktor-logo
search
Pružanje podrške
Na zahtjev Ministarstva sigurnosti: NATO i vojska SAD-a uputili pomoć građanima BiH
Na nedavni zahtjev Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje, koje je organiziralo veliku videokonferenciju na kojoj je prikupljeno više od 80 miliona eura za pomoć tokom pandemije COVID-19, stigao je i odgovor NATO-a i američke vojske koji su osigurali brzu pomoć građanima BiH.
14.04.2020. u 15:49
get url
text

Danas su predstavnici NATO-a i pripadnici američke vojske dostavili nužno potrebne medicinske zalihe i sredstva za dezinfekciju Ministarstvu sigurnosti BiH. Na primopredaji donacije prisustvovali su pomoćnik ministra sigurnosti Samir Rizvo, zamjenik komandanta NATO Štaba u Sarajevu brigadir Morten Henriksen i vojni ataše ambasade SAD u BiH Michael Tarquinto. Dobijena pomoć će biti raspoređena na osnovu odluke Vijeće ministara BiH.

Kako je navedeno iz NATO Štaba u Sarajevu, ovo je samo jedna od niza donacija koje NATO Savez daje građanima BiH, kao odgovor na zahtjev Bosne i Hercegovine za pružanje pomoći. Ističu da u BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.