open-navfaktor-logo
search
Donacija
Načelnik Modriče sve prijavio Vučiću: Šta je Vlada Republike Srpske uradila s 200.000 eura iz Srbije?
Načelnik općine Modriča Jovica Radulović obavijestio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je najveći dio novca koji je Vlada Srbije donirala za obnovu Srpskog kulturnog centra u tom mjestu, odlukom Vlade Republike Srpske preusmjeren za druge namjene.
15.04.2023. u 19:22
get url
text

- Odbio sam da potpišem aneks ugovora kojim nam se donatorska sredstava smanjuju i obratili smo se i donatoru, i predsjedniku Vučiću i Vladi Srbije - rekao je Radulović, saopćila je Srpska demokratska stranka (SDS).

Vlada Srbije je prije tri godine odlučila da donacijom od 200.000 eura pomogne obnovu Srpskog kulturnog centra u Modriči, ali je općina Modriča od tog novca dobila samo 30.000 eura, dok je ostatak Vlada RS preusmjerila za druge namjene.

Radulović je naveo da je polovinom prošle godine započeta rekonstrukcija elektro-instalacione mreže u Srpskom kulturnom centru Modriče, za šta je Vlada RS uplatila 30.000 eura iz projekta Vlade Srbije, prenosi N1.

On je dalje rekao da je početkom marta ove godine Vlada RS izmijenila odluku o dodjeli donatorskih sredstava Vlade Srbije, kojom je Modriči umanjila sredstava sa 200.000 evra na 30.000 evra.

Radulović je dodao da je preostalih 170.000 eura preusmjereno na javno preduzeće "Vode Srpske", ocijenivši da je besmisleno uzimati sredstva donatora Vlade Srbije i preusmjeravati ih drugima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.