open-navfaktor-logo
search
Pomoć Domu zdravlja
Načelniku Nedžadu Koldži uručena zahvalnica za doprinos u suzbijanju koronavirusa
Načelniku Općine Novo Sarajevo, Nedžadu Koldži uručena je zahvalnica za nesebičnu pomoć i donaciju u vrijeme pandemije koronavirusa.
03.09.2020. u 15:32
get url
text
Nedžad Koldžo

Zahvalnicu je, u ime Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, predao direktor dr. Muhamed Ahmić koji je sa saradnicima posjetio Općinu Novo Sarajevo.

U razgovoru sa općinskom načelnikom, dr. Ahmić je istakao da je reakcija Općine Novo Sarajevo bila među najboljim kada je u pitanju poduzimanje aktivnosti na suzbijanju koronavirusa, te se zahvalio na kontinuiranoj podršci ovoj javnoj ustanovi.

- U ovoj godini, a u cilju poboljšanja kvaliteta života stanovnika općine Općina Novo Sarajevo izdvojila je 90.000 maraka za sanitetsko vozilo za potrebe Službe prve medicinske pomoći Doma zdravlja "Novo Sarajevo". Iako nije njena nadležnost, Općina u kontinuitetu godinama pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi. U kriznoj situaciji uspjeli smo nabaviti ono što je prioritetno Domu zdravlja - naglasio je načelnik Koldžo.

U cilju efikasne borbe sa pandemijom korona virusa nabavljen je i postavljen trijažni kontejner i dezinfikacioni tunel ispred ulaza u Dom zdravlja "Novo Sarajevo", uručena je neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale, kao i dezinfikaciona sredstva i više puta je izvršena i dezinfekcija prostora ispred Doma zdravlja, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo obezbjedila je i projektnu dokumentaciju za ugradnju lifta u Domu zdravlja "Novo Sarajevo", postavljene su rampe, kao i video nadzor. U prethodnom periodu, između ostalog, nabavljen je sanitetski materijal, uniforme, te neophodna oprema za rad u navedenoj javnoj ustanovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.