open-navfaktor-logo
search
Blagdani
Nadbiskup Tomo Vukšić čestitao Kurban-bajram
Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH Tomo Vukšić u povodu blagdana Kurban-bajrama uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice Huseinu ef. Kavazoviću.
07.07.2022. u 10:40
get url
text

- U povodu blagdana Kurban-bajrama, koji će muslimanski vjernici uskoro proslaviti kao blagdan Božijega milosrđa i dobrote prema ljudima i kao priliku da se iskaže dobrota i solidarnost sa siromasima, prijateljima i susjedima, što vidljivo doprinosi također izgradnji dobrih odnosa među svim ljudima, Vama, Vašoj porodici, suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice želim svaki Božiji blagoslov, uspjeh i radost kako biste ustrajali na putu svjedoka Božije dobrote - naveo je biskup Vukšić u svojoj čestitki.

Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata čestitku je također uputio vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću i svim muslimanima djelatnicima Ministarstva obrane BiH i pripadnicima Oružanih snaga BiH, te predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, ministru odbrane Sifetu Podžiću i načelniku Zajedničkog štaba generalu Senadu Mašoviću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.