open-navfaktor-logo
search
Ispraćeni iz Sarajeva
Najuspješniji na takmičenju o životu poslanika Muhammeda nagrađeni putovanjem na umru
Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u petak je na umru ispraćeno 40 mladih osoba iz zemalja Balkana, a riječ je o najuspješnijim učesnicima takmičenja iz oblasti sire (životopisa poslanika Muhammeda) koje su organizirali Uprava za vjerske poslove Turkiye i Fondacija džamije "Yunus Emre", javlja Anadolija.
05.01.2024. u 18:26
get url
text

Mlade okupljene u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispratile su njihove porodice i savjetnik za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turske u BiH Mustafa Guvenc.

 

Guvenc je kazao da je organizirano takmičenje iz oblasti sire, odnosno poznavanju života poslanika Muhammeda.

Istakao je kako su na takmičenju učestvovali mladi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te dodao:

- Naših 40 uspješnih takmičara ispraćamo prvo u Istanbul, a zatim u Mekku. Mladi su se zaista veoma potrudili da nauče nešto o životu našeg Poslanika. Sada će boraviti na mjestima na kojima je koračao Poslanik, te upoznati lično mjesta o kojima su detaljno učili. Tamo će doživjeti jednu drugačiju atmosferu, duhovnu atmosferu.

Navodeći da će slična takmičenja biti održana i u budućnosti, Guvenc je izrazio zahvalnost onima koji su doprinijeli organizaciji ovog takmičenja.

Nakon što su se na sarajevskom aerodromu oprostili od svojih porodica, grupa od 40 mladića i djevojaka su preko Istanbula otputovali za Saudijsku Arabiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.