open-navfaktor-logo
search
Čekao vakcinisanje
Nakaš "nalijepio" Vranića: Da li ste svjesni vrijednosti eksperta svjetskog glasa Karamehića
Istaknuti bosanskohercegovački imunolog prof. dr. Jasenko Karamehić vakcinisao se danas u Zetri.
20.05.2021. u 12:30
get url
text

Potvrdio je to na svom Facebook profilu kazavši da je primio prvu dozu Pfizer vakcine, a da će drugu dozu primiti za tri sedmice.

- Čekao sam u redu više od dva sata po kiši i vrlo hladnom vremenu, kao i drugi građani grada Sarajeva – naveo je profesor Karamehić.

Istakao je da duboko vjeruje u djelotvornost imunizacije.

- To je jedini način da spasimo sebi i svojoj porodici život, bez većih tragičnih posljedica. Da zaustavimo ovu opasnu pandemiju, a druge alternative jednostavno nema jer ovim poslom se bavim više od 40 godina i stojim iza svake riječi koju sam napisao – naveo je Karamehić.

Nakon njegove objave oštro je reagirao doktor Bakir Nakaš koji je prozvao odgovorne za organizaciju vakcinacije.

- Na čast Ministarstvu zdravstva (i ministru zdravstva, ako ga tako možemo nazvati) i koordinatoru za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo. Da li su ovi ljudi svjesni vrijednosti eksperata svjetskog glasa, koje imamo u našem gradu, državi ili su puni sebe i svojih kreacija kojima još malo pa će nas sve "virtualno" zaštititi svojim znanjem i umijećem. Poruka sa moje strane, "treba da vas je stid i sram". Pogazili ste Hipokrat i stavili ga pod noge. Dozvolite da vas podsjetim da ne zaboravite: "(...) stoga ću čitelja ovog umijeća štovati kao svoje roditelje…" – napisao je Nakaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.