open-navfaktor-logo
search
Neophodne za rad
Nakon 26 godina čekanja policajci u Livanjskom kantonu dobili značke i iskaznice
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona zadužili su nove službene policijske značke i iskaznice, koje nisu imali od osnivanja kantonalnog MUP-a 1997. godine, a koje su im neophodne u svakodnevnom radu.
21.02.2023. u 17:51
get url
text

Uvažavajući činjenicu na području tog kantona žive predstavnici sva tri konstitutivna naroda i ostali, a koji su i sukladno Zakonu zastupljeni u Ministarstvu, izgled policijske iskaznice i značke u ovom pogledu je neutralan, saopćeno je iz županijskog MUP-a.

FOTO: MUP Livanjskog kantona

Iz MUP-a podsjećaju da je Sindikat službenika MUP-a u Livanjskog kantona Vladi početkom prošle godine uputio inicijativu s prijedlogom izrade službenih policijskih znački i iskaznica, nakon čega je ministar unutrašnjih poslova, uz odobrenje Vlade, imenovao radnu grupu za izradu prijedloga Uredbe o izgledu policijske značke i službene policijske iskaznice policijskih službenika MUP-a.

Imenovana radna grupa je sačinila prijedlog Uredbe uz saradnju sa Sindikatom službenika MUP-a, uputila je ministru, te je Vlada usvojila Uredbu i odobrila 50.000 KM i naložila Ministarstvu da provede proceduru javne nabavke.

Nakon provedene procedure početkom ove godine 340 policijskih službenika kao i ministar unutrašnjih poslova dobili su službenu policijsku značku i iskaznicu nakon 26 godina čekanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.