open-navfaktor-logo
search
Podrška
Nakon "blokade" premijera HNK: Predsjedavajući Skupštine HNK Špago ugostio Lanu Pudar i dao 5.000 KM nagrade
Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago danas je ugostio najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar kao i njene trenere Alenu Ćemalović i Damira Đedovića iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.
27.12.2021. u 14:48
get url
text

VEZANI TEKST - Premijer HNK blokirao odluku o nagrađivanju Lane Pudar

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju na utrci na 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju. U finalu utrke je dionicu preplivala u vremenu 02:04.88 , što je bilo dovoljno za treće mjesto i bronzanu medalju.

Špago je čestitao na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu, imajući u vidu da je Lana sa svojih šesnaest godina uspjela osvojiti medalju u seniorskoj kategoriji. Također se zahvalio cijelom timu što su još jednom svojim rezultatima oduševili bh. javnost i što na najbolji način promovišu svoj grad Mostar i svoju državu Bosnu i Hercegovinu, saopćila je Skupština HNK.

Alena Ćemalović i Damir Đedović su se zahvalili na podršci i predstavili planove za naredni period s ciljem nastavka uspješnih rezultata na predstojećim takmičenjima.

Predsjedavajući Špago je u skladu sa važećim propisima Skupštine HNK nagradio Lanu Pudar i Klub vodenih sportova Orka Mostar sa 5.000 KM.

Podsjetimo, prije tri dana premijer HNK Nevenko Herceg usprotivio se i blokirao odluku da se Lana Pudar nagradi za fenomenalne rezultate. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.