open-navfaktor-logo
search
Prvi susret
Nakon imenovanja: Ambasador SAD Michael Murphy posjetio Borjanu Krišto
Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se danas u Sarajevu s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom Murphyjem.
25.01.2023. u 16:00
get url
text

Na prvom bilateralnom sastanku predsjedateljice Krišto nakon uspostave novog saziva Vijeća ministara razgovaralo se o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i prioritetima rada novog saziva Vijeća ministara BiH.

Predsjedateljica Krišto je istaknula privrženost Vijeća ministara BiH reformskim procesima  i euroatlantskim integracijama naše zemlje, ističući važnim reforme koje predstoje na tom putu.

Također, zahvalila je ambasadoru Murphyju i SAD-u na kontinuiranoj podršci  Bosni i Hercegovini te dodala da će nastojati, ličnim angažmanom na dužnosti koju vrši, produbiti suradnju i prijateljske veze dviju država.

Ambasador Murphy je na kraju sastanka čestitao predsjedateljici Krišto na imenovanju te zaželio sreću u predstojećem radu, uz uvjerenje u daljnje osnaživanje odnosa Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.