open-navfaktor-logo
search
Ponovo
Nakon izjave o Komšiću, Kolindin ured primoran da objašnjava šta je predsjednica mislila
Grabar-Kitarović je objašnjavala i na svom Twitter profilu
02.08.2019. u 23:40
get url
text
Grabar- Kitarović: Pričala o migrantima

Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović bio je primoran večeras objašnjavati njenu izjavu koju je danas dala za Hrvatski radio.

Naime, ona je govorila i o predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Želju Komšiću.

- Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnik hrvatskoga naroda - izjavila je hrvatska predsjednica i tako su mediji u Hrvatskoj i u BiH prenijeli njenu izjavu.

VEZANI TEKST - Grabar-Kitarović kontra Čovića: Komšić je politički predstavnik Hrvata u BiH

Nakon što se iz tih riječi dalo zaključiti kako se takav stav evidentno kosi sa onim što su do sada govorili iz HDZ-a Hrvatske i HDZ-a BiH, a što je primjećeno i u brojnim medijima danas, Ured predsjednice morao je "posušivati" po nju očito politički štetnu izjavu.

- Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda nije samo etnički, nego i politički predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine u duhu Ustava, te zbog toga mora biti izabran većinskom voljom upravo hrvatskog naroda. Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u BiH i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja međudržavnih odnosa - stoji u pojašnjenju Ureda predsjednice Hrvatske.

Grabar-Kitarović je i na svom Twitter profilu objašnjavala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.