open-navfaktor-logo
search
Zapanjujuće poruke
Nakon kontroverznih snimaka: Senat Univerziteta u Banjoj Luci smijenio Luku Kecmana
Grupa studenata proteklih dana optužila je Kecmana za lažno predstavljanje, falsifikovanje potpisa, te prijetnje studentima i profesorima
03.10.2019. u 10:38
get url
text

Senat Univerziteta u Banjoj Luci je na današnjoj vandrednoj sjednici smijenio prof. dr. Luku Kecmana s funkcije prorektora za materijalne i kadrovske resurse Univerziteta u Banjoj Luci. Za smjenu Kecmana glasala su 23 člana, protiv su bila dva člana, a jedan član Senata bio je uzdržan.

Grupa studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci proteklih dana optužila je Kecmana za lažno predstavljanje, falsifikovanje potpisa, te prijetnje studentima i profesorima.

-Na fakultetu je poznat po tome što je vodio nepostojeće vježbe, ali i ispitivao studente bez dozvole i falsifikovao potpise profesora, potpisivao predmeta za koje nema izbor, ispitivao i ocjenjivao na ispitu – poručili su studenti u pismu koje su poslali nekim medijima u RS-u, a u kojem su iznijeli niz teških optužbi.

Također, jučer je dostavljen i snimak na kojem se čuje kako profesor Kecman iznosi sporne izjave u vezi studenata sa invaliditetom.

-Dobili su sve živo. Niko neće da kaže: On je lijen i on je hendikepiran –  čuje se na snimku.

U  audiosnimku koji je procurio u medijima bivši dekan Akademije umjetnosti i profesor te ustanove Luka Kecman izjavio je da studenti s hendikepom iziskuju velike troškove, da ima loša iskustva s njima te da koštaju kao "svetog Petra kajgana".

- Pobogu, dobio je dva demonstratora koji rade s njim, dobio je profesora koji mu na Brajevom pismu prebacuje sve što treba, razumijete, koštalo nas je ko svetog Petra kajgana mjesečno to i tako dalje, ali se ulijenio čovjek i niko neće da kaže da je on lijen i on je hendikepiran. On sve dobija, sve živo je dobio. Zato vam kažem da imam iskustvo jako loše, ako je hendikepirana i ako je nagluha – rečeno je na snimku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.