open-navfaktor-logo
search
Današnja odgođena
Nakon Nenadića i Čelik podnio ostavku: Hitna sjednica Skupštine 30. novembra
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj je danas trebao biti razmatran Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS otkazana je.
23.11.2020. u 10:09
get url
text

VEZANI TEKST - Skupština Kantona Sarajevo: "Četvorka" danas glasa o smjeni Vlade

- Kolegij je jednoglasno donio odluku da se ta sjednica odgodi iz razloga što je premijer Mario Nenadić podnio neopozivu ostavku. Danas je na Kolegiju jednoglasno bio zaključak da se zakaže hitna online sjednica 30. novembra u 10 sati. Na toj sjednici će se razmatrati ostavka Nenadića - kazao je Mirza Čelik, koji je kao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo danas potpisao ostavku. 

- Ja sam danas potpisao ostavku da ne bih smetao u donošenju akta koja planira ova skupštinska većina, to jeste, imenovanje novog mandatara i procedure koje nalažu da skupštinska većina ima kroz instituciju predsjedavajućeg skupštine - rekao je Čelik. 

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo dogovorio je da se za danas najavljena sjednica Skupštine KS odgodi. Na ovoj sjednici bilo je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi KS. Ovo je, prije usvajanja dnevnog reda današnje sjednice Kolegija, predložio zastupnik u Skupštini KS i član Kolegija Elmedin Konaković. Na sjednici 30. novembra zastupnici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a planirano je i imenovanje novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.