open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
Nakon poništenja pregovaračkog postupka, iz Grada Sarajeva najavili dobar provod i javni doček Nove godine
Nakon što su mediji objavili da je poništen pregovarački postupak Grada Sarajeva za nabavku usluga organizacije javnog dočeka Nove 2024. godine, iz Gradske uprave Grada Sarajeva oglasili su se saopćenjem u kojem su najavili najaviti dobru zabavu i provod na dan dočeka Nove godine.
28.11.2023. u 20:54
get url
text

VEZANI TEKST - Poništen pregovarački postupak za organizaciju Nove godine u Sarajevu

- Grad Sarajevo, kao i prethodnih godina, i ove godine poduzeo je sve aktivnosti na realizaciji projekta Javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, a sve u cilju da i ove godine naš grad zadrži status novogodišnjeg centra regije. Gradska uprava Grada Sarajeva intenzivno je u proteklom periodu radila na organizaciji Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu i sve aktivnosti su u velikoj mjeri finalizirane. 

S tim u vezi pregovori su zaključeni sa svim izvođačima, i uskoro će se, kada se ispoštuju zakonske procedure i zakonom propisani uslovi, pristupiti finaliziranju svih detalja.

Pored toga što se intenzivno radi na kreativnim i programskim aktivnostima, Uprava Grada Sarajeva mora poštovati zakonske procedure, a što neće dovesti u pitanje dobru zabavu na koju su građani i turisti u Sarajevu navikli za 31.12.2023. godine - saopćili su iz Gradske uprave.

Istakli su da će "javni doček biti više od svirke ispred Vječne vatre, jer organizatori pripremaju i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča" u kojem će se pojaviti i dio popularnih Nadrealista koji privlače pažnju publike svih generacija".

- U ovom moment Gradska uprava finalizira radnje koje su pokrenute na vrijeme a tiče se svih tehničko - organizacijskih radnji, dogovora sa policijom, kumunalnim preduzećima kao i firmama koje pružaju usluge javnog gradskog saobraćaja, kao i izbor tehničkog organizatora. 

VEZANI TEKST - U Sarajevu za Novu godinu nastupaju Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka...

Akcenat je na besprijekornoj organizaciji i sigurnosti svih posjetilaca kako bi se omogućio potpuni i jedinstveni ugođaj za javni doček.

U narednom period planirano je održavanje press konferencije gdje će prisustvovati frontmeni bendova i autori projekta, a sama press konferencija bit će urađena u jednom nesvakidašnjem stilu što će na neki način najaviti dobru zabavu i provod na dan dočeka Nove 2024.godine - naveli su. 

Dodaju da je, uz to, ovo prvi put da se javni doček svojim konceptom prilagođava i televizijskom prenosu "s najsavremenijom opremom i kompleksnom produkcijom, tako da će i svi oni koji ne budu u Titovoj ulici imati priliku pratiti jedinstveni događaj ispred malih ekrana, širom regije".

- Pored bendova "Letu štuke", "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", za koje je Grad Sarajevo ranije najavio, na sceni bi se odvijao jedinstveni humoristični scenski performans. Inače, ovo je po prvi put ikad da u jednoj noći, u novogodišnjoj noći, nastupaju četiri popularna benda - saopćili su iz Grada Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.