open-navfaktor-logo
search
Borba protiv koronavirusa
Nakon razgovora Džaferovića sa premijerom Malezije: U BiH sutra stiže 10 tona pomoći
Ministar vanjskih poslova Malezije Hishammuddin Tun Hussein je u današnjem razgovoru sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković za sutra najavio dolazak u Bosnu i Hercegovinu 10 tona humanitarne pomoći iz Malezije.
14.04.2020. u 21:27
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je podsjećamo, prije dvije sedmice razgovarao telefonom sa premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa. Tom prilikom, premijer Yassin je najavio da će Malezija, koja se i sama suočava sa problemima izazvanim pandemijom, nastaviti da pomaže Bosni i Hercegovini. 

Samo dan nakon njihovog razgovora, Vlada Malezije je najavila da će poslati dva miliona zaštitnih maski Bosni i Hercegovini. Navedeno je to u noti koju je Ambasada Malezije u BiH putem Ministarstva vanjskih poslova BiH proslijedila Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje.  

Ministrica Turković je sa kolegom iz Malezije danas razgovarala o prijateljstvu dvije zemlje koje traje već decenijama, te o tome kako svaka od njih u svome okruženju, nastoji iznaći najbolji pristup u borbi protiv koronavirusa. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.