open-navfaktor-logo
search
Radnici protiv
Nakon smjene Glamoč: Poznato ko će biti novi direktor Sarajevogasa
Kako su nam rekli u Sarajevogasu, Vlada želi imenovati novog direktora Sarajevogasa koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa Sarajevogasom. Navodno, priprema se imenovanje Sejfe Ušanovića, diplomiranog ekonomiste
02.10.2019. u 14:25
get url
text
Sarajevogas

Smjena direktorice Sarajevogasa Nihade Glamoč pripremala se od formiranja nove Vlade Kantona Sarajevo. Radnici Javnog komunalnog preduzeća Sarajevogas upozoravali su Vladu da to ne čini jer dolaskom direktorice Glamoč Sarajevogas je dobro poslovao i razvijao se.

Pismo sa potpisima radnika poslali su u augustu ove godine, a sada su isto pismo ponovo proslijedili jer se pokazalo da je novoj Vladi važno samo da smijeni direktoricu, bez obzira na uspješne rezultate u poslovanju.

{$galerijaFotografija}

Kako su nam rekli u Sarajevogasu, Vlada želi imenovati novog direktora Sarajevogasa koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa Sarajevogasom. Navodno, priprema se imenovanje Sejfe Ušanovića, diplomiranog ekonomiste.

Tokom karijere radio je u Privrednoj banci d.d. Sarajevo, rukovodilac filijale, Raiffeisen osiguranje – Uniqa osiguranje d.d. Sarajevo, direktor razvoja mreže, F-Autocentar d.o.o. Sarajevo, izvršni direktor sektora ulja i maziva, član Uprave društva Sarajevo-osiguranje – direktor podružnice životnih osiguranja, a u Sarajevo-osiguranju d.d. Sarajevo na poziciji direktora za informatiku i razvoj.

Predsjednik je Nadzornog odbora Zatvoreni investicijski fond sa javnom ponudom EUROFOND-1 d.d. Sarajevo. Bio je i član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH. Prema dogovoru vladajuće šestorke, SDP će imenovati direktora Sarajevogasa, odnosno to je tražio SDP-ov član Damir Nikšić, da on imenuje bar jednog direktora.

Da li je ovo prijedlog SDP-a, odnosno Damira Nikšića, još se nagađa.

Pismo radnika Sarajevogasa 02.10.2019
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.