open-navfaktor-logo
search
Utvrđuju se kontakti
Nakon smrti žene na Ilidži: Ambulanta u Hrasnici zatvorena, 20 uposlenih u samoizolaciji
Nakon što je jučer preminula 53-godišnja žena, za koju je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus, ambulanta u Hrasnici je do daljnjeg zatvorena, dok je Dom zdravlja Ilidža dezinficiran, a 15 do 20 uposlenika nalazi se u samoizolaciji.
25.03.2020. u 11:47
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je Arman Šarkić, gladnogovornik Domova zdravlja Kantona Sarajevo. 

- Dom zdravlja KS se ponaša prema sistemu koji je ranije utvrđen upravo kod ovakvih vanrednih situacija, koje smo nažalost predvidjeli, ali nam nije drago da su se desile. Prema tome, ambulanta porodične medicine Hrasnica, gdje je preminula žena pripadala po mjestu liječenja, zatvorena je do daljnjeg iz preventivnih razloga iako je dezinficirana u nekoliko navrata. Dom zdravlja Ilidža je isto permanentno dezinficiran od sinoć, a i jutros u nekoliko navrata najboljom opremom koju trenutno imamo na raspolaganju - kazao je Šarkić.

Što se tiče ambulante Hrasnica, dodao je, menadžment će gledati da ovom dijelu stanovništva ilidžanske općine nađe alternativu za taj lokalitet.

- Ono što je najbitnije je da mi zbijamo redove i saniramo štetu nastalu nemilim događajem. U ime menadžmenta ustanove želimo uputiti saučešće porodici preminule - istakao je.

Šarkić je dodao kako je od sinoć higijensko-epidemiološka služba na terenu i utvđuju se svi kontakti sa preminulom.

- Po ovoj novonastaloj situaciji između 15 i 20 uposlenika Doma zdravlja Ilidža će biti u samoizolaciji i to je nužna mjera, kako bi se reducirali i kontakti. Higijensko-epidemiološka služba i Krizni štab, svi radimo zajedno kao jedan tim i vrlo je bitno da smo jedinstveni u ovoj situaciji. Svi mogući kontakti se označavaju i po tome se reaguje - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.