open-navfaktor-logo
search
Saopćio Forto
Nakon tri mjeseca: Isplaćene uvećane plaće u zdravstvu KS
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je na društvenim mrežama objavio informaciju da su primjenom novog kolektivnog ugovora, koji je potpisan 28. aprila 2022. godine, isplaćene uvećane plaće zdravstvenim radnicima u Kantonu Sarajevo.
02.08.2022. u 12:11
get url
text

- Primjenom novog kolektivnog ugovora isplaćene su uvećane plaće zdravstvenom sistemu u KS. Isplaćena je i razlika od potpisivanja kolektivnog ugovora do danas. KCUS, Opća bolnica, Domovi zdravlja, svi su uključeni. Čestitam radnicima u zdravstvu - napisao je premijer svom Twitter profilu.

Podsjećamo, 28. aprila 2022. godine premijer KS Edin Forto i predstavnici Sindikata doktora medicine i stomatologije KS, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara KS i Sindikata radnika u zdravstvu KS, prim. dr. Izet Hočko, Elvedin Vatreš i prim dr. Edo Selimić potpisali su kolektivne ugovore, koje je prethodno parafirao ministar zdravstva prof. dr. Haris Vranić.

Važan segment odredbi ovih kolektivnih ugovora je povećanje satnice sa 2,60 KM na 2,76 KM u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo, kao i svih koeficijenata. Ovi kolektivni ugovori se zaključuju u trajanju od dvije godine i primjenjivat će se do zaključenja novih kolektivnih ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.