open-navfaktor-logo
search
Negativna na COVID-19
Nana Fata Orlović iz bolničke postelje: Reci svima da sam dobro, da se ne sekiraju
Nana Fata Orlović, heroina iz Konjević Polja, dobro se osjeća nakon što je zbog problema sa plućima i opće slabosti smještena u Univerzitetski klinički centar Tuzla.
23.02.2021. u 10:16
get url
text

VEZANI TEKST - Nana Fata Orlović zbog problema sa plućima smještena u UKC Tuzla

Ovo lijepu vijest potvrdila nam je njena kćerka Hurija.

- Nema koronavirus, nalaz na COVID-19 je negativan. Razgovarala sam liječnicama, danas bi trebala raditi CT pregled kako bi se znalo da li ima upalu pluća.

Ona se dobro osjeća, vedrog je raspoloženja kao uvijek. Poručila mi je: "Reci svima da sam dobro, neka se ne sekiraju" - kazala nam je kćerka Hurija.

Nana Fata Orlović je prije dvije sedmice u razgovoru za Faktor kazala da prima infuziju i da se osjeća mnogo bolje. Podsjetimo, Fata Orlović se već više od dvije decenije bori da se iz njene avlije u Konjević Polju ukloni nelegalno izgrađena pravoslavna crkva.

U oktobru 2019. godine Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je presudu prema kojoj su organi bh. entiteta Republika Srpska bili obavezni da uklone crkvu do 1. aprila 2020. Međutim, sve je prolongirano zbog pandemije koronavirusa, a posljednje informacije iz RS-a kažu da bi se tokom proljeća konačno mogla izvršiti presuda i konačno izmjestiti crkva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.