open-navfaktor-logo
search
Društvo novinara BiH
Napad na bilo kojeg novinara je napad na sve nas
Na brutalno premlaćivanje novinara BN TV Vladimira Kovačevića oglasilo se Društvo novinara BiH koje osuđuje ovaj napad uz naglasak da je to samo posljednji u nizu teških napada na predstavnike medija u BiH koji se dogodio proteklih mjeseci.
27.08.2018. u 10:36
get url
text

Na potezu su, ističu, institucije za provođenje zakona, od čije akciji ovisi da li će napadi na novinare postati društveno prihvatljivo ponašanje, a novinarska profesija najopasnija u BiH.

Upravni odbor Društva novinara BiH također smatra da je krajnje vrijeme za zajedničku akciju svih novinara u BiH, odnosno da se sva udruženja, sindikati, ali i pojedinci udruže u naporu da se zaustavi taj trend, dok ne bude kasno, saopćeno je iz tog društva.

- Moramo shvatiti da je napad na bilo kojeg novinara u BiH ujedno napad na sve nas i da je potrebno više međusobne solidarnosti i podrške, jer smo svi prije svega novinari na istom zadatku - kazali su iz Društva.

Ne prejudicirajući rezultate istrage, pozvali su političke elite na odgovorno ponašanje prema medijima u predizborno vrijeme i upozorili ih da poruke mržnje koje su upućene prema pojedinim medijima mogu za rezultat imati napade kakav je ovaj posljednji na Kovačevića

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.