open-navfaktor-logo
search
Politički transferi
Napustio Našu stranku, dogovorio sa DF-om, pa promijenio mišljenje: Elvis Vreto prešao u NiP
Bivši zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Elvis Vreto novi je član Naroda i pravde (NiP). Saopćio je tu informaciju na društvenim mrežama predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.
05.06.2020. u 15:38
get url
text
Elmedin Konaković i Elvis Vreto
Elmedin Konaković i Elvis Vreto

- Zastupnik u Skupštini KS Elvis Vreto od danas je zvanično član NiP-a – napisao je Konaković.

Vreto je, podsjetit ćemo, napustio Našu stranku krajem januara ove godine zbog, kako je kazao, unutarstranačkih neslaganja.

Da je prešao u NiP, potvrdio je Vreto za Faktor, kazavši da će ubuduće djelovati u jednom od klubova NiP-a u Skupštini KS.

Međutim, zanimljivo je da je Vreto do prije samo nekoliko dana dogovorio prelazak u Demokratsku frontu, ali se situacija, očigledno, u međuvremenu drastično promijenila.

- Ne znam ja što se tiče tog dijela. Bilo je razgovora. Jako cijenim neke ljude sa kojim sam razgovarao. Razgovarali jesmo, ali ovo je moja konačna odluka – izjavio je Vreto.

Vreto nije mogao reći koji su to razlozi zbog kojih se priključio NiP-u, ali je konstatirao da "ekipa koja je tu radi jedan fin, iskren posao", te da su "nekako najbliži jedni drugima". I Vreto priznaje da se Naša stranka, čiji je član bio, i NiP ne nalaze sa iste strane ideološkog spektra, što čini njegov politički transfer vrlo zanimljivim.

- To se slažem da nisu sa iste strane ideološkog spektra, ali ja često ponavljam da nekad više ljevičarskih stavova i zalaganja ima NiP. To je moje viđenje, tako da u tom segmentu nisam našao ništa problematično – zaključio je Vreto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.