open-navfaktor-logo
search
Općina Kakanj
Naredbe načelnika: Službenici moraju biti ljubazni s građanima, nema dangubljenja i "sijela" uz kahvu
Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević donio je niz naredbi i uputa čiji je cilj poboljšanje radne discipline i efikasnosti rada općinskih službenika. Svi službenici moraju biti susretljivi i ljubazni u kontaktu s građanima, nema dangubljenja na poslu, građani moraju biti na prvom mjestu.
18.02.2021. u 08:50
get url
text
Mirnes Bajtarević
Mirnes Bajtarević

Bajtarević je pozvao građane da napišu i negativne i pozitivne primjere susretljivosti i ponašanja općinskih službenika, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.

Unutar zgrade Općine, zabranjena je svaka vrsta nepotrebnog okupljanja službenika i bilo kakva vrsta "sijela" uz kahvu. Pušenje je zabranjeno u svim prostorijama Općine, a za tu svrhu određeni su vanjski prostori (terase), uz obavezu da zadržavanja budu kraća i u razumnom broju i da ne narušavaju dinamiku rada.

Kahva i ostali bezalkoholni napici koje kupuje Općina Kakanj služe se na sastancima i sličnim situacijama kada dolaze gosti, a općinski službenici u vrijeme pauze za kafu koriste instalirane automate za tople i hladne napitke na komercijalnoj osnovi.

Kahva i napici koji se nabavljuju i plaćaju budžetskim sredstvima Općine Kakanj moraju biti proizvedeni u Bosni i Hercegovini.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.