open-navfaktor-logo
search
O smjeni čelnika Vijeća
Naša stranka Novo Sarajevo: Žao nam je što je dio SDP-a odlučio iznevjeriti partnere iz "Trojke"
Naša stranka Novo Sarajevo oglasila se povodom političkih previranja u vezi sa smjenama u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.
13.06.2023. u 10:56
get url
text

Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća glasovima SDA, NES-a, Platforme za progres i dva SDP-ova vijećnika krajem prošle sedmice smijenjeni su predsjedavajući Robert Pleše (NS) te dopredsjedavajući Nijaz Džaka (NiP). 

- Smjenjivanjem rukovodstva Općinskog vijeća formalizirana je nova većina u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. Pozivamo novu većinu i načelnika Tanovića da u narednom periodu prezentuju projekte koje planiraju uraditi i oko kojih su se okupili. Odgovornost koju smo preuzeli nakon formiranja većine u Novom Sarajevu mi i dalje osjećamo. Kao i do sada, radit ćemo isključivo u interesu građanki i građana, beskompromisno ćemo ukazivati na sve probleme u općini, ali i hvaliti sve dobre stvari. Nastavit ćemo insistirati da građanke i građani dobiju ono što zaslužuju - saopćili su iz NS-a.

U saopćenju dodaju kako im je "žao što je dio SDP-a odlučio iznevjeriti partnere iz 'Trojke' i nove partnere potražiti u SDA".

- To je za nas crvena linija i mi u toj predstavi igrati nećemo. Nećemo ni odustati od borbe za naše projekte. Ako ih ne može sprovesti aktuelni načelnik s novom većinom, možda je vrijeme da građani odluče je li vrijeme da priliku pružimo nekome novom. Načelnika Tanovića smo podržali 2020. godine i jedno je sigurno - mi u Našoj stranci Novo Sarajevo tu grešku ponoviti nećemo - poručili su iz NS Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.