open-navfaktor-logo
search
Nakon burnih reakcija
Naša stranka saopćila da se ograđuje od glasanja Boške Ćavar, razmotrit će sankcije
Gradsko vijeće Grada Mostara jučer se izjašnjavalo o odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.
01.11.2022. u 12:58
get url
text

VEZANI TEKST - Naša stranka politizira vandalizam na Partizanskom groblju, zaboravili da su oni Mostar isporučili HDZ-u

 

Odlukom se, između ostalog, definiralo da u javnim objektima mogu biti isključivo simboli BiH, FBiH, HNK i Grada Mostara. Odluka nije usvojena. Jedna od vijećnica koja nije glasala za ovu odluku je i Boška Ćavar iz Naše stranke.

Povodom njenog glasanja oglasili su se iz Naše stranke.

- U Gradskom vijeću Grada Mostara Naša stranka ima dvije vijećnice, Irmu Baraliju i Bošku Ćavar. Irma Baralija je glasala za prijedlog odluke, a Boška Ćavar je bila suzdržana.

Irma Baralija je glasala u skladu sa stavom Naše stranke, Boška Ćavar je odlučila da glasa u skladu sa svojim ličnim ubjeđenjima koja se ovog puta kose s ubjeđenjima Naše stranke.

VEZANI TEKST - U Mostaru će se i dalje koristiti obilježja tzv. Herceg-Bosne, Naša stranka opet presudila

 

Naš stav je da državne institucije moraju pokazivati vlastitu samobitnost i neovisnost u odlučivanju od bilo čijih stranih državnih interesa ili interesa pojedinih kolektivnih identiteta.

Tome služe državni simboli i samo oni mogu biti prisutni u državnim institucijama. Ograđujemo se stoga od glasanja Boške Ćavar, a u skladu s internim procedurama organi Naše stranke će odlučivati o ovom slučaju, utvrditi odgovornost i eventualne sankcije - naveli su iz Naše stranke.

Naša stranka se oglasila saopćenjem za javnost nakon burnih reakcija. 

VEZANI TEKST - Gore društvene mreže, ovo su reakcije na izbor gradonačelnika Mostara

 

Glasanje vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara sporno je još od momenta izbora gradonačelnika. Baralija i Ćavar su tada bile suzdržane, što je doprinijelo tome da za gradonačelnika bude izabran HDZ-ov Mario Kordić, umjesto Zlatka Guzina, kandidata Koalicije za Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.