open-navfaktor-logo
search
Nazvali su to historijskim danom
Naša stranka se pohvalila prvim stranačkim odborom u RS-u: Prodali su priču Bošnjacima u Janji
AUTOR: E. G.
07.06.2024. u 10:47
get url
text
Naša stranka osnovana je 2008. godine. Djeluje na području Federacije Bosne i Hercegovine gdje su većinsko stanovništvo Bošnjaci. Jučer su se pohvalili iz te stranke da su osnovali prvi stranački odbor u entitetu Republika Srpska. Nazvali su to historijskim danom za Našu stranku. 
Naveli su kako je stranački odbor osnovan u Bijeljini. Međutim...
Bijeljina je grad na čijoj teritoriji se nalazi naseljeno mjesto, mjesna zajednica Janja, koja administrativno pripada Bijeljini. Zapravo je riječ o naselju kod Bijeljine. Naša stranka je osnovala svoj prvi stranački odbor upravo u Janji. 
Prosječan poznavalac prilika u Bosni i Hercegovini, kako političkih, tako i demografskih, zna da je Bijeljina grad sa većinskim srpskim stanovništvom, a da u naselju Janja većinu stanovništva čine Bošnjaci. Dakle, Naša stranka je svoju priču prodala Bošnjacima - opet. 
I ne bi tu bilo ništa sporno da se Naša stranka ne predstavlja kao građanska, multietnička, socijal-liberalna politička organizacija. Činjenica u vezi s tim je da za Našu stranku uglavnom glasaju Bošnjaci, a da je samo raspodjela izbornog plijena, pozicija u vlasti, multietnička. 
Naša stranka i dalje je politička organizacija koje nema ni u tragovima tamo gdje su Srbi i Hrvati većinsko stanovništvo u BiH. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.